Oli jännä nähdä viime viikolla kun olimme tenavien syyslomalla mökkeilemässä meren rannalla miten Manu paimensi tenavia. Pyöri ja hyöri tenavien mukana koko ajan. Ja meressä seisoi uskollisesti kun tenavat kahlailivat. Paimennusvietti toimii! Manu nautti lomasta, kyllä se poika juoksenteli ja ui tosiaan meressä. Ja muuten ihan oikeasti ui eka kerran ilman houkuttelua.
Manun kanssa aloitettiin nyt se "paljon puhuttu" pentukurssi. Eka tunnilla oli ihan tuttuja juttuja esim. katsekontaktia (ja Manuhan tollottaa vaikka koko ajan jos se tietää että namipaloja on taskussa :)), kouluttaja sanoikin että nyt on vierekkäin on kaksi ääripäätä, paimenkoira ja vahti/työkoira, jolta sai tosiaan odotella jonkin aikaa katsekontaktia... Hyvä juttu on se että Manu tottuu sellaiseen paikkaan missä on vähän enenpi muita koiria (no, ei tuolla ole kuin yht. neljä koiraa mutta kuitenkin...) mutta kun Manu oikein riemastuu kun näkee toisia koiria. Kouluttaja kertoi hyviä vinkkejä miten koira saadaan rauhoitettua. Hyvää harjoitusta näyttelyitä silmällä pitäen.
Nyt mietityttää Manun hampaat. Uudet kulmahampaat kasvaa jo kovaa vauhtia ja vanhat on vielä paikollaan! Täytynee kysyä kasvattajalta asiaa.
Tässä loppuun muutama kuva mökkilomalta:
2016431.jpg

2016435.jpg

2016442.jpg

2016447.jpg

2016459.jpg